det kommer mera

Efter en lång tids tystnad så kommer det nog att börja dyka upp saker här igen så småningom 🙂

Det mesta av renoveringarna är klara vid det här laget även om det återstår en del men snart så.

Intresset för mat & dryck kvarstår men har spridit sig till lite nya områden.

Och det absolut viktigaste: vi är ju en till sen lite drygt fyra år tillbaka 🙂

gräv där du står

Efter att vi dränerat så upptäckte vi att innerväggarna i källaren drabbades av fuktskador. En idé var att dränera djupare. Sagt och gjort, nu är det satt i verket.

ett stort hål

Samtidigt passade vi på att gräva ett dräneringsdike för att leda bort vatten som rinner längs berg, under mark, mot huset.

 

 

Nu väntar vi bara på singel för att kunna fylla igen. Man har inte roligare än vad man gör sig!

nytt i köket

Vårt kök är inte så brett, 2,26m. Därför valde vi ett smalt bord från IKEA, Bjursta. Till detta köptes sex HenriksdalstolarBlocket. Stolarna kom i vitt så vi fick tvätta väldigt ofta så svärmor sydde ny klädsel. Ett mörkt, mönstrat tyg minskade antalet tvättar 🙂

Nu var det dags för något nytt. Stolarna kändes tunga och det behövdes mer luft i rummet. Valet blev IKEAs PS 2012 karmstol. Trots utgående modell hittade fyra hem till oss. Extrastolar blir troligen klappstolar som kan hängas på väggen då de inte används. Sökandet fortsätter.

isolera mera

Våren 2012 grävdes det upp runt huset för att dränerade om. Marken har efter det fått tid att sätta sig och vi har under året fyllt på med jord där det behövts. Nu har vi satt isolering ovan mark. Snart klart runt hela huset och sen är det dags för sockelskivorna. Det känns bra att det snart närmar sig slutet för den delen.

Det stora projektet utomhus nu är tomten. Den ska återställas till viss del men vi har också många idéer om hur vi vill att den ska se ut i framtiden. Altanen revs och vi vill ha en ny, men hur den ska utformas är inte klart. Det finns också planer på friggebod, pergola, utekök, planteringar etc. Vi skulle vilja komma fram till en idé för tomten som helhet. Det ska finnas flera olika rum i trädgården och den ska vara lätt att sköta. Det får ta 20 år innan den är klar, men vi vill ha en plan att följa, ett mål att jobba mot.

vi har inte gett upp

Ska inte lova att bloggen vaknar till liv igen, men vi renoverar för fullt i alla fall. 🙂

Vintern har ägnats åt källaren. Där nere förbereds det för hemmakontor och matkällare med kombinerad vinkällare.

Här ska det bli kontor, pysselrum, bibliotek och förvaring.

Matkällaren har helt klart fått ett lyft. Ser verkligen fram emot att få en egen vinkällare.

gacko

”Gackon” har varit hos oss. Sonens lycka var total. Nu är det ”gacko” som gäller, live eller på You Tube.

Uppgrävt och hålen är fyllda igen. Det känns mycket bra att ha den här delen klar. Nu väntar trädgården på att helas. Vi har många storslagna planer för vad vi vill göra. När tiden finns skissar vi och ritar om hur vi vill ha våra drömmars trädgård.

Nu pågår arbetet med att ordningsställa tvättstugan igen. Tvätten skeppas till föräldrarna. Vi är mycket tacksamma och känner oss som ”lata ungdomar” 😉

förberedelser inför Projektet

Nu har det börjat. Ingen återvändo. Vi ska dränera.

Som ni kan se är altanen intet. Pappa A sågar ner äppelträd och vi flyttar växter och stenplattor. Einar älskart! Oj, oj, oj när grävmaskinen kommer! Den här våren kommer tomten att bli en byggarbetsplats. Nästa vår hoppas jag att vi har en tydlig plan för hur tomten ska byggas upp igen. Jag har anmält mig till en tävling där vinsten är att en trädgårdsarkitekt planerar vår drömträdgård. Vi skulle verkligen behöva vinna! Om inredning gör mig förvirrad så är det inget emot vad jag blir när jag ska tänka på träd och växter i termer om rum och blomningsperioder.

Häng med oss på vår resa från ”Dränering till Drömträdgård”.