miss….

Sa att jag skulle återkomma med ett inlägg om middagen igår. Missen består i att jag glömde ta en bild till bloggen. Mätta och belåtna inser jag detta när vi lutar oss tillbaka och tittar på de renskrapade tallrikarna. Det som serverade var fläskfilé i ost- och senapssås. Första gången jag åt detta var hemma hos min vän Petra och hennes man. Receptet kommer från Arla.

fläskfilé i senapssås

mattips!

Min man vill att jag ska laga mat åt honom den här veckan eftersom jag har höstlov. I måndags blev det Evas pasta. Fick receptet från en vän, det är enkelt och mycket gott.

  1. koka pasta
  2. blanda i creme fraiche, paprika& chili
  3. lägg i räkor och låt dem bli bli varma av pastan

Klart!

Självklart går det att piffa upp med kryddor och andra ingredienser om man så önskar, men grunden är god som den är.

Evas pastaNu ska jag handla till kvällens middag. Det kommer ett inlägg om det vid ett annat tillfälle.

after work

är det som gäller ikväll för både Niklas och mig, men på varsitt håll. Jag ska träffa min vän Caroline på Munken, hoppas vi. Eftersom man inte får boka bord så kan det bli en annan pub.

En bild på ett tidigare tillfälle som  dokumenterades av  C´s dotter, då 5 år.  Vi tog en öl på vår egensnickrade altan. altan

C till vänster och jag till höger.

skåp

skåpDet här skåpet ska vi få av mina föräldrar. Vi vet ännu inte vad vi ska ha det till eller hur det ska se ut. Ska vi låta det vara som det är? Måla det? Viktigast är nog vad vi ska ha det till…….ska vi ha det?

Tips?

Ljunga

Idag har jag varit i Ljunga och pysslat med tackkortet till bröllopet. Min mamma hjälper mig så mycket, utan henne skulle det inte bli så fina kort. Här kommer några bilder från besöket….

stansafjärilar

detaljer till tackkorten….

mamma

världens bästa mamma

jag letar….

inspiration. Igår satt min man och jag och pratade om vad vi vill ha för stil i vårt nästa boende. Det är inte helt lätt att beskriva olika inredningsstilar för varandra. Jag fick uppgiften att söka efter bilder som skulle kunna hjälpa oss vidare. Själv gillar jag så många stilar men just nu är har jag tankarna på något som det här….

OrientenVarmt, guldigt, patinerat hall

De vita väggarna i vardagsrummet blir som en duk att måla på. Det är lätt att byta stil genom att förändra gardiner, kuddar, plädar och tavlor. I hallen är det spegeln och den lilla sittplatsen under som jag tycker om.

Varmt, guldigt, patinerat sov

Det vita sängöverkastet mot de mörka väggarna ger en intressant kontrast. Skåpet bredvid dörren skulle jag gärna ha hemma hos mig. Det gäller att hitta de godaste bitarna i påsen.