relaxa

så då var vi tillbaka från en helg på Villa Fridhem. Vi fick en spa-weekend i bröllopspresent av Lindas klass, fantastiska elever 🙂 Lördagen inleddes med lunch och därefter kopplade vi av på relaxavdelningen. Niklas började med massage och Linda med ett vattengympapass. Efter relax och behandlingar var det dags för Afternoon tea. Det var ett frosseri i snittar, scones, tårtor, kakor och annat smaskigt.

4-rättersmiddagen på kvällen bestod av rökt hälleflundra med löksallad, oxfilé med kantareller och rökt bacon, två sorters ostar med fikonmarmelad och sist crème brülé med vaniljglass. Det var underbart gott!

Villa Fridhem

Villa Fridhem rekommenderas varmt!

Linda och Niklo

libanon och lassgård

I helgen var jag och alla andra Praliner i Stockholm för vår november träff.

Det blev lite strosa på stan och sen lite uppfräschning på hotellrummet. Kvällen inleddes med middag på restaurang  Lebanon Meza Lounge. Jag åt lammfilé som var hur gott som helst. En mycket kort promenad och vi var framme vid Chinateatern. Högt upp på bakongen såg vi Hairspray. Jag tyckte den var underhållande, bra musik och en del goda skratt. Rolf Lassgård var suverän i sin roll. Så även många andra….

resultatet

Surdegen är uppbakad och det blev två fina bröd. Ett åt jag upp till hälften nästan direkt efter de var klara. supergott!
Det andra brödet gick till svärmor.

rågbröd med surdeg

socklarna

äntligen så är alla golvsocklarna uppe i köket. har precis slipat spacklet och gått ett varv med mjukfogen. och efter detta så åker de efterlängtade doslocken upp.

20091114162200911141612009111416020091114159