nya tak

Nu är snart alla gipsskivor i taket på plats. Det har varit lite diskussioner om vart vi ska ha belysning och uttag. När allt är klart kommer vi säkert komma på att just där borde vi haft ett uttag.

gipsskivorTaket vid matplatsen

sätta upp innertakNiklo sätter upp gipsskivor i köket

öppningÖppningen mellan V-rum och matplats.

Till vänster syns vår vita kakelugn.

tak och nytt kök

Nu har vi fått upp reglarna i taket och Niklo har satt upp uttagen för lamporna, snart är det dags för gipsskivor.

takreglar takreglar kök

Niklo har tagit bort åratal av tapeter och masonitskivor. Nu funderar vi på om vi ska behålla bastukänslan vid matplatsen… eller kanske inte.

Vi har gjort en helomvändning när det gäller köket. Vi har bytt plats på kyl/frys och spis. När renoveringskillarna (de som syns i nederkant på den nedre bilden) planerar för el och skåp, gör de det så det passar båda varianterna. Vi kan ju ändra oss igen 🙂

Idag har jag varit på PeGe´s och tittat på golv. Vi ska lägga Marmoleum click. nu ska vi bestämma färg och om vi ska ha enfärgat, rutigt, randigt eller……

julafton och presentfadäsen

julgranJulafton firades i hos mina föräldrar tillsammans med mormor och morfar samt Niklos familj. Trevlig stämning, god mat och många paket. Det var en mycket bra julafton.

Niklos syster, Hanna, fyllde år för ett par dagar sedan och vi skulle fira henne med en present denna dag. Vi var i Paris i våras och Hanna blev så förtjust i ett par örhängen men tyckte inte att det passade plånboken. Niklo och jag gick tillbaka dit och köpte dessa vackra smycken för att spara i sådär 8 månader.

Örhängena var inslagna i silkespapper och lagda i en liten presentpåse, som i sin tur stoppades i en liten påse från butiken. Väl hemma i Norrköping la jag en lapp i påsen och skrev: Hannas present!!! På julafton skrev jag ett litet rim till paketet och vi väntade på att få överraska Hanna.

Hanna kände igen märket från butiken och blev så glad innan hon öppnat presenten. De glada minerna försvann snabbt när vi upptäckte att silkespappret var tomt…inga örhängen! Vi tittade runt för att se om de ramlat ut, men inte bland de andra paketet och inte hemma hos oss. Det enda vi kan komma fram till är att örhängena blev stulna på hotellrummet. Är det nu man säger……”Det är tanken som räknas” ….?

god jul

Vi önskar alla våra nära och kära en God Jul. En extra hälsning till alla som läser vår blogg. Det är kul att veta att ni följer med på vår resa.

Kram Linda och Niklo

vinterträdgård

Här är några bilder från vår trädgård.

stege i träd

En stege i trädet framför altan

gungställning

Gungställning med rutschkana. Till vänster anar man garaget.

växthus

Vårt växthus som så småningom ska bli hem åt Niklos vinranka.

fruktträd

För många fruktträd…. Några kommer att försvinna och ersättas med nya som just nu växer vid vår uppfart.

rivning dag 4 & 5

I köket har vi börjat att regla upp den nya väggen mot badrummet.

ny vägg

Om du tittar upp i taket från V-rum och matplats så kan du se fönstret som finns i fd badrum på övervåningen.

hål

I källaren har det skett förändringar. Det vi kallade för ”Niklos rum” har blivit av med väggar och golv. Hallen och förråden som ledde in till rummet är också borta.

hallingen hall

Hall………………………………………………..ingen hall

Niklos rumNiklos rum nu

Den första bilden är tagen snett åt vänster, den andra mer åt höger. När hallen försvann blev det ett stort rum. Här kommer vi att putsa väggarna och lägga klinker på golvet.

Rivning dag 3

Idag har Niklo och svärfar tagit bort badrummet, inklusive avlopp, på övervåningen.

badrum fd badrum

Just nu tar vi bort nästan alla badrum och toaletter…

toalett fd toalett

Den enda toalett som finns kvar är den i det blå.

den blå toalett

Dagen stora fråga är: Vart ska vi ha vår dusch?

Vi tog bort duschen som var en utbyggnad in i köket. Nr 1 för att vi vill ha ett större kök och Nr 2 för att det fanns en fuktskada där. Jag hoppades att vi skulle kunna få plats med dusch, toa och handfat i det lilla badrummet ändå. Men det ser ut att inte bli av pga för lite utrymme. Vi kan alltid ställa in en duschkabin i källaren men det känns inte bra att behöva gå ner två trappor för att duscha varje morgon. På övervåningen fanns det ett badrum som jag drömde om skulle bli mitt lilla dressing room. Kanske får det ändå bli ett duschrum. Jag tror inte att frågan kommer att besvaras idag, men vi måste ta ett beslut för att komma vidare.

/Linda

rivning dag 2

I söndags blev det stora förändringar och en del nya upptäckter. Hittills har överraskningarna varit hanterbara. Som när vi upptäckte att det inte gick att stänga av inkommande vatten till huset. Det löstes genom att köpa en nya ventil och med lite hjälp från Mr M.

När Niklo och min pappa rev väggen mot V-rummet upptäckte de att det runnit vatten utmed väggen. En del av trät som sitter i taket var ruttet. Förhoppningsvis går det också att lösa smidigt.

riva V-väggriva V-väggriva V-vägg

Svärföräldrarna Bosse och Malin kom till Norrköping. Malin såg till att mat och fika fanns så det räckte och blev över. Bosse fick tjänstgöring i huset med alla de andra tjura… jag menar grabbarna 🙂

toariva duschfd dusch