utan Linda i tre dagar

försmäktar vi i huset…

Efter gips och spackel så blev det då äntligen dags för första strykningen av vardagsrumstaket och det blev sisådär. Får gå över det imorrn och fixa lite:(

Dagen ägnades även åt att ta bort och måla element. Följdaktligen stängdes värmen av och kakelugnen eldades för första gången!

Målet i morgon är att sätta tillbaka elementen och måla dem klart på plats. Dessutom så är tanken att vardagsrmstaket ska kunna strykas klart. Håller tummarna för  att vi ska få till det.

idre

Imorgon lämnar jag stan och renovering för Idre. Jag följer med min klass på skolresa, 30 stycken 16-åringar på skidor. Det ska bli riktigt roligt.

Bilden kommer från www.visitidre.se

småpill

Igår åkte första lagret spackel på i vardagsrummet. Försöken att få pappersremsorna att fästa bättre var inte helt lyckat. Hoppas att det ordnar sig i morgon. Kvällen ägnades åt lite småpill som att ta upp hål för spottar i köket och försöka att få väggarna att bli någorlunda släta innan gipsning.

Grannarna gjorde ett besök för att kolla upp progressen.

Eftersom Linda sörjde för tvagningsdetaljen så blev det inte mycket till bilder 🙁

mera gips

Nu börjar vi få gips i vardagsrummet. Niklo och svärfar jobbar på.

Taket är halvvägs

Niklo mäter inför nästa skiva

Niklo och svärfar har byggmöte

arbetslägret

snart öppnar det men först lite havregrynsgröt så att man står sig!

Får se vad dagen för med sig. Förhoppningsvis så kommer gips upp i taket men innan dess så måste jag dra den där nätverkskabeln som jag inte orkade igår. Bäst att skynda sig innan personalen kommer!

fredag

som så många gånger förut…

Får se om man orkar dra lite nätverkskabel i huset eller om det stannar vid att röja i förrådet och dricka en pilsner eller två.

I morgon är arbetslägret öppet igen. Alla käcka och raska är på plats och så sitter gips i taket och kanske även på vägg när helgen är slut.

Om vi har tur så kan vi kanske till och med ha avlopp på övervåningen framme.

nyheter från Huset

Helgen som var har ägnats åt vardagsrum och åt toaletten på övervåningen. Tapeter och masonitskivor har skalats av från väggarna i v-rummet och taket har fått nya reglar. Elen har börjat dras och även här har den varit utanpåliggande och nu kryper den in och så blir det många, många uttag.

Här ser vi ett hörn i v-rummet. Nya el med många möjligheter.

I början på den här veckan har min morbror hjälpt oss med att spackla väggar och tak i köket.

Den vänstra bilden visar hörnet där kyl och frys kommer att stå. Efter dem följer bänkskåp och överskåp utmed väggen till höger. Bilden till höger visar öppningen mot V-rummet. Man kan ana reglarna i taket i V-rummet.

nästa

Nu har turen kommit till vardagsrummet. Här kommer vi att sätta in nytt tak och nya ytskikt på väggarna. Det kommer även att bli ny el och fler uttag.

Gamla tapeter har kommit fram i v-rummet och taket sänks en aning för att få plats med elen.

På övervåningen pågår arbetet med fd badrummet där vi stärker upp golvet.

soppa och paj

Idag var vi sex stycken på lunch. Svärmor Malin hade gjort potatis- och purjolöksoppa och bakat frallor. Dessutom hade hon skickat med äpplepaj, rabarberpaj och vaniljsås. Nu är vi alla mätta och belåtna, killarna är tillbaka på bygget och mamma och jag ska packa ner glas och porslin.

Senare idag kommer det bilder från bygget.

titta vad vi hitta

Nu har valvet kommit fram. Det som ser ut som en LP-skiva är ingången till en rökkanal. Troligen har det stått en kamin här och värmt upp tamburen. Vi tar gärna emot tips på vad vi ska göra med det nu.

Badrummet på övervåningen är nu helt tomt. Det svarta ni kan se nere vid golvet är från asfalten som låg där. Det blev tunga säckar till rp. I framtiden kommer det att bli toalett här.

När vi tömde golvet på ovannämnda badrum hittade vi en gammal NT. Tidingen kom ut lördagen den 16 april, 1921. Vi kommer att lägga in en tidning från 2010. När tror ni den hittar fram igen?