vara eller icke vara….

I helgen tog vi ner 7 träd i vår trädgård. Från början var det 15 så vi har fortfarande träd så det räcker. Vi har fått tips angående fruktträden att först smaka vilka som är godast. Vilka träd som får stå kvar avgörs av mer än smaken, tomyta, placering och behov att flytta unga träd var mer avgörande för vilka träd som togs ner än vad ev frukt smakar. Fruktträden planterades någon gång på 30-40-talet gissar vi och de förra ägarna sa att skördarna var inte så stora.

Vi kommer att flytta en del träd och plantera nya växter. Om några år hoppas vi på en prunkande trädgård som är vacker för ögat, en fröjd för näsan och en njutningen för munnen.

FÖRE                                                     EFTER

Det som finns kvar är en syren som kommer att få sällskap av en praktmagnolia längre fram.

FÖRE                                                             EFTER

Ungefär där idegranen stått kommer vi att plantera ett körsbärsträd. Vi har tre unga fruktträd som står utmed vår uppfart, de behöver flyttas innan de blir för stora.

FÖRE                                                                EFTER

Längst bort i bild blir det som beskrivits ovan, ett körsbärsträd. Där den främre vedhögen ligger kommer vi nog att plantera ett av de andra träden, plommon eller körsbär….

På vår baksida hamnade allt ris. Allt försvann under helgen och kvar finns nu stubbar och grenar som ska bli brasved till nästa vinter.

mera gips

Renoveringen i sovrummet fortskrider. Gipset fullkomligt flyger upp på väggarna, snart dags att flytta in sängen.

Taket i stora sovrummet.

Gipsa sovalkov

Niklo står i öppningen in till sovrummet. Dörren på kortväggen är till toan, dörren till höger till kattvind och till vänster, utanför bilden, är sovalkoven. Utanför bilden, till höger, finns ytterliggare en dörr till kattvinden.

Vi efterlyser färgtips till sovrummet. Ska vi ha samma färg i rummet och alkoven, eller olika? Tapet? Måla?

dusch

Nu är duschen snart klar. Det saknas lister vid dörren och någonstans att hänga handdukar.

  

FÖRE                                                           EFTER

master bedroom

Här har det en gång i tiden stått en kakelugn. Dörren till höger leder in till toaletten.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har vi sänkt taket i sovalkoven. På väggen anar man en ljus horisontal linje där taket gick tidigare. Längre bort i bild ser ni dörren till toaletten igen.

Eldragningar och reglar ska på plats.

Den här dörren leder från sovrummet in till kattvinden. Det finns två dörrar brevid varandra som leder in till samma vind. Nya reglar runt dörrarna.

en aning inredning

Jag tog in våren, syren och forsythia i vas.

Har plockat fram lampor och ljushållare. Krukan med det vackra blomsterarrangemanget är en inflyttningsblomma från våra vänner.

I köket har vi äntligen fått upp handtagen. De kommer från IKEA och heter Tyda.

Trädgården har också fått lite extra inredning. Blommor och krukor kommer från Plantagen.

trädfällning

Nästa helg försvinner de två stora träden på framsidan. Den krokiga tujan och den höga lönnen. Tujan tar vi bort för att den är ful och lönnen för att den mörklägger båda rummen på den sidan när löven kommer.

2 veckor

Snart har vi bott här i två veckor, tiden springer iväg. Under påskhelgen tog vi ledigt och det blev inte många knop gjorde veckan som följde heller. Men nu är vi tillbaka på renoveringsspåret igen.

Med kristiflygare kommer det besök från huvudbyn och till dess ska vi vara klara med projekt ”master bedroom”.

        

Så här såg ”the master bedroom” ut innan vi påbörjade renovering.

Furupanelen i taket är borta och i alkoven upptäckte vi att taket var sänkt nästan 50 cm. Vi behåller det mesta av höjden men sänker något för att få plats med spotar.

Den värmande bastukänslan börjar infinna sig i sovrummet.

Innan fint blir det stök.

Förra helgen fick vi hjälp av vår vän S. Vi uppskattar all hjälp vi får av nära och kära. Utan dem skulle vi inte ha kommit så här långt.

utan internet försmäktar vi…

huset har mycket men en sak saknas: internetanslutning!

därav frånvaron av uppdateringar trots att L har påsklov. förhoppningsvis blir det åtgärdat i närtid…

vi har flyttat!!!

Idag har vi äntligen flyttat in i vårt underbara hus 🙂

Det finns mycket kvar att göra och Niklo har redan gett sig på nästa projekt, riva ut det stora sovrummet. Jag hade tre krav på inflyttning; toa, dusch och kök. Alla krav är uppfyllda och ikväll ska vi ta in allt vi har åstadkommit sen den 19 december 2009. Imorgon kör vi igång igen!

PS vi har ännu inget internet på vår nya adress, så uppdateringen kommer att bli rätt sporadisk en tid framöver. Men oroa er inte kära vänner, vi kommer igen. Snart är det dags för inredningsdetaljer. Yeah!