slipa och måla

Golvet i sovrummet är slipat och lackat. På bilden är det inte klart, men jag glömde ta en bild innan vi täckte golvet igen.

Vi funderar på att måla grönt i sovrummet.

Den här nyansen blev vi inte riktigt nöjda med så vi tog hem två nyanser till. Efter omröstning med nära så kom vi fram till en snarlik nyans. Vi tog helt enkelt bort den lila färgen och kvar blev en lite mjukare och inte fullt så ”smutsig” nyans av grönt.

Nu fortsätter spacklingen och grundmålningen innan slutfärgen ska upp. Det senaste är att vi målar grönt på  kortsidorna i alkoven och en vägg i den stora delen. Den vita väggen i alkoven får en grön schablon och den gröna väggen i stora rummet får en  vit.

härliga altan

Altanen börjar komma till sin rätt med grill och möbler. Grillen är en Weber OneTouch Premium 22,5 tum och passar mycket bra ihop med Weber´s Real Grilling, som Niklos föräldrar köpte i USA.

Möblerna hittade vi på ICA Maxi och är i aluminium och aintwood. Våra kriterier var att det skulle vara ett stort bord, tåligt och lättskött samt positionsstolar. Filtarna kommer från Åhlens.


grönt är skönt

Vårt vita vardagsrum behövde färg. Vi letade och sökte i alla möjliga butiker men Niklo hittade inte rätt gröna nyans. På middag hemma hos Anna med familj hittade vi rätt!

Anna fick en tomatplanta av oss för hon är så flitig med att kommentera på vår blogg och nu kunde hon dessutom hjälpa oss med gardinvalet. Tack!

Gardinerna heter ”Curtains organza stripe” och kommer från Indiska.

besök från huvudbyn och föräldrarskap

Niklos syster Hanna med pojkvän är på besök hos oss. I torsdags var vi på museum och på fredagen blev det cityshopping. Idag blir det fler museebesök och ikväll ska det njutas av italienska läckerheter på stadens bästa restaurang.

I tisdags var vi på föräldrakurs. Det var som de flesta beskrivit, intet nytt under solen. BM frågade oss om vi packat ”väskan”. Alla fem par som var där skakade unisont på huvudet. Efteråt tänkte Niklo och jag att vi kanske ska börja fundera på den där ”panikväskan”. Internet är fullt av listor på vad som ska packas ner, men följer man dem så packar man för en mindre semester. Kompisar med erfarenhet kommer med de bästa tipsen.

  • Kläder till barnet
  • Kläder till Linda
  • Amnings-BH
  • Cerat/handkräm
  • Kamera/Videokamera

Detta är vad vi hittills ska packa ner. Det mesta får vi eller finns att köpa på sjukhuset. Vi har tittat på en ny kompaktkamera. Det lutar just nu åt en Nikon Coolpix S570. Någon som har en åsikt?

kök, kakel och fläkt

Efter att bänkskivorna har kommit på plats så har det hänt saker i köket.

Vi har kaklat väggen mot vägen. Kaklet är blankt, 20×33, Goldcer från K-rauta. Diskbänken kommer från Stala även den inköpt på K-rauta.

På andra sidan har vi likadant vitt kakel och grått kakel, 30×60, från Palazzo, inköpt på Bauhaus. Bänkskivan, Basaltino, kommer från Marbodal,  inköpt på K-rauta. Fläkten är från Gorenje. Den är inte klar än, vi måste anpassa några delar.

odla och plantera

Odla eget….

Plantera träd….

Våra tre fruktträd utmed uppfarten. Trädet närmast i bild har nu ny adress….

…och står numer på andra sidan tomten.

Trädet är ett körsbärsträd som heter Stella. Nu hoppas vi att hon ska ”get her groove back”

projekt ”master bedroom”

Arbetet med vårt sovrum pågår i skrivande stund. Niklo har spacklat och håller på att slipa så han får ont i armarna. Alkoven har grundmålats…..frågan är om det gick lite fort? 🙂

Min ”handsome” mjölnare 😉