nedräkning

I väntans tider förbereder vi inte bara huset utan även saker till Pricken. I veckan hämtade vi barnvagnen som vi köpte av grannen. Underbara grannar! Där har vi även fått låna bilbarnstol, spjälsäng och små kläder. Att få hem en kärra på fyra hjul kändes stort, kanska ska vi även skaffa en till oss vuxna…? Vi kan ju behöva något som matchar bilbarnstolen 😉

Under tiden så har jag provbäddat vagnen med påslakan från svärmor.

internet och tv

Idag har vi fått internet på heltid igen. Sen slutet av april har vi surfat med Niklos mobil som uppkoppling. Detta innebar att jag endast kom åt internet när Niklo var hemma. Idag har vi kopplat in trådlöst och jag kan surfa på mina villkor. Ambitionen är nu att bloggen kommer att uppdateras flitigare.

När vi beställde internet trodde vi att vi kunde få med TV också, men se det gick inte. Vi har inte längre fast telefon och då blir det lite krångligare med det tekniska. Vi har TV, vi har köpt en bordsantenn, men det ska ju kopplas in också 😉 Just nu saknar jag inte TV:n alls och känner att det räcker om det blir bild lagom till hösten nångång. Vi har ändå börjat arbeta oss fram sakta mot att kunna se på TV igen.

Niklo byggde en TV-bänk förra året och den har vi nu börjat göra iordning för att ställa burken på. Vi tvistade länge om hur den skulle behandlas och vilken färg den skulle ha. Jag har målat den med kvistlack och Niklo har spacklat skruvhålen. Just nu är budet att den blir målad i vit snickerifärg. Vad tycker du?

hall, toa och tronToaletten och delar av hallen har reglats och fått spånskivor. Elen är också på plats.

Elen sprider ut sig till fler delar av huset.

Detta är det första man ser när man kliver in genom dörren till vårt hem. I den lilla alkoven kommer toalettstolen att placeras. Funderar på att dekorera den som en tron. Vad tror ni? 😉

Vänder man sig om ser hallen ut så här. Det kommer att bli ny panel i hallen, som ska målas vit. Niklo platsbygger en hallmöbel för skor och ytterkläder. Den ska även bestå av en liten bänk att sitta på. Hallmöbeln byggs i det främre, högra hörnet.

nytt projekt

I fredags tog vi tag i nästa projekt på vår långa lista, entré och gästtoalett. I lördags fick vi förstärkning av Pappa B och Pappa A.

Vi visste att det skulle finnas ett litet fönster till höger om dörren. De tidigare ägarna tog fram fönstret på andra sidan dörren som sitter i trapphuset ner till källaren. Det vänstra fönstret är framtaget även från ytterväggen. Vi kommer att behålla det högra men inte ta fram det utifrån. Kanske i framtiden.

Delar av taket är rivet och då kan vi se undersidan av trappen.

Vi öppnade ner till bjälklaget och fyllde många säckar med spån och diverse annat. Bakom Niklo kommer det att bli toalett. Till vänster , bakom den genomskinliga plasten, kommer vi in till köket och bakom den grå, till höger, kommer vi in i vardagsrummet.

vårt sovrum

Nu har vi flyttat in i vårt sovrum! Det är fortfarande en del kvar att göra…..  Lite el, lampor, klädkammaren, rätta möblerna och schablonerna saknas på väggarna. Men det viktigaste….vi sover där 🙂

Äntligen sover vi med sängram, vilket betyder att sängen är hög och lätt att kliva i och ur för gravid kvinna.

Lister och dörrfoder är på plats. Här ser ni ingången till toaletten.

Det var jag som målade om i klädkammaren, men med fyra veckor kvar till beräknad förlossning så fick Niklo måla partierna längst ner.

Påminnelse om hur sovrummet såg ut när vi flyttade in. Efter sommaren kommer vi att lägga upp fler och bättre ”före och efter”-bilder.

avsked, avslut och adjö

Idag har jag gråtit floder. Skolavslutning och dags att säga hej då och lycka till.

Min klass som jag följt i 5 år slutade 9:an idag och det var med sorg i hjärtat jag släppte iväg dessa ungdomar mot nya utmaningar. Det har varit underbara och lärorika år, de har gett mig så fina minnen. Jag gav dem en dvd med minnen från skoltiden och jag fick många kramar, vackra blommor och grillverktyg. Grillverktygen gjorde min man mycket glad då det var han som fick möjligheten att önska vad jag skulle få 🙂 Jag är också glad då vi grillar mycket och jag hoppas jag får användning av dem på en återträff med klassen. Mest är jag glad för alla härliga ord jag fick från ungdomar och föräldrar. Det värmer.

rensa ur

Idag har Niklo och S rensat ut ena rummet i källaren. Rummet kommer att inredas som kontor. Nu har vi ”kontoret” i vardagsrummet och jag ser fram emot att få undan alla datorer, skrivare och papper.

framsteg

Även om uppdateringen är dålig så händer det faktiskt saker i och runt huset. Det går långsammare nu när vi bor här, men farten börjar trappas upp igen inför Prickens ankomst. Vårt sovrum är nu målat i vitt och grönt. Det behöver bättras på och täckas över, lite finlir. Nästa steg är att måla schabloner på fondväggarna. Det var fondvägg jag inte ville ha, men en kvinna kan väl ändra sig? 😉

Den här gröna väggen får en schablon i vitt……

……och den vita väggen får en schablon i grönt.

trädgården frodas

Det växer fram både det ena och det andra i trädgården. Vi har fått låna en gräsklippare av Pappa A, handjagare ger bra motion 🙂 Grönsakerna växer och rabatterna visar sina vackra alster. Det finns många oinbjudna grödor också, speciellt tack till Mamma G som håller efter dem.

Från vår altan kan vi njuta av sommarens grönska.