framåt

I hallen har vi tagit bort det lilla fönstret.Vi kommer att sätta tillbaka det men åt andra hållet så att det går att öppna inåt. Andra bilden visar från innervägg till tilläggsisolering.

På gästtoaletten har vi satt upp handfatet och påbörjat skötbordet. Under skötbordet blir det ett hyllplan med samma djup och över blir det två grunda hyllplan.

tavlor på rad

Idag satte vi upp en tavellist i köket. Jag hade föreställt mig vilka tavlor jag skulle ha där men det visade sig att ramarna var för tjocka för att få plats. I mina gömmor hittade jag dessa tre bilder som går under namnet ”fika”. Bilderna tog jag för ett par år sedan när jag och min familj var och fikade på ett populärt fik utmed vattnet. Händerna tillhör mina morföräldrar och min syster.

Första idén var att ha färgstarka bilder i köket som kontrast mot allt vitt, grått och svart. Temat på bilderna passar med kök, men jag kanske kommer att byta ut dem. Vad tycker du?

varma kvällar

I söndags hade vår son namnsdag och det firade vi med god mat och mys framför kakelugnen. Höstens stora fördel är alla tända ljus och stunderna framför brasan med de jag tycker om.

ljus i tillvaron

Nu har vi äntligen köpt en lampa till bordet i köket. Den är i svart thaisiden och har en diameter på 57 cm. Lampan kommer från Belid AB och heter POP. Märket POP hittar du i flera butiker, bl a MIO.

Spotlights vid spisen är inkopplade!

Vårt kök är snart färdigt!

helgens arbete

Jag, Einar och mamma G åkte till Borås för att träffa min syster i helgen. Det var en mycket trevlig resa med shopping, god mat och mysigt sällskap. Här hemma passade Niklo på att lägga klinker och sätta kakel. Pappa A hjälpte till att sätta socklarna i köket och lister som saknades vid skåpen. När vi kom hem på lördagskvällen avslutade vi med take away från Golden Bangkok.

Vår entré och gästtoalett.

Kaklat på toaletten.

Till höger om dörren bygger vi sko- och hatthyllor i vinkel.

Närbilder på våra golv.

Sista bilden visar dörröppningen mellan kök och hall. Vi försökte inte att hitta liknande grå men det blev riktigt nära.

bröllopsdag

Idag har vi firat 1-årig bröllopsdag.

Det firades med att äta sushi på samma restaurang vi hade vår första date, även det en söndag. Vårt andra gemensamma besök där blev nästan 3 år senare med vår son Einar.

mor- och farföräldrar på besök

Under helgen har vi haft besök av våra föräldrar. Vi är mycket tacksamma för all hjälp vi får och det trevliga sällskapet.

Jag bjöd på chili con carne till lunch och paj till efterrätt. Rabarbern och jordgubbarna är bidrag från svärföräldrarna.

Pappa A klöv vår ved med hjälp av en maskin som varit länge i branschen.

Niklo och pappa A har gallrat syrenhäcken och nu syns vårt mindre vackra vedskjul.

Niklo och pappa B gallrar ur våra fruktträd.

Svärmor syr och stickar till Einar 🙂 Just for kids är hennes klädmärke. Fler kläder hittar du på hennes blogg, här.

Einar leker med mobilen som hans mormor har gjort.

mio

Vi önskade oss presentkort på Mio när vi gifte oss. Tanken var att vi skulle köpa ett matbord som vi sett där, kvadratiskt med plats för 8 personer. Efter bröllopet köpte vi hus och fick ge upp tanken på vårt matbord. Tur att vi inte köpte bord och sen hus 😉 Köket krävde ett smalt bord. Under året som gått har vi funderat på vad vi skulle köpa på Mio. Förra veckan hämtade jag höstkatalogen och har lusläst sidorna i jakt på inköp.

Fick ihop en lista på diverse saker och åkte med förväntan till butiken. Snacka om besviken när jag upptäcker att katalogen kommer ut före varorna 🙁 Jag fick med mig två saker hem, dels en golvlampa som vi önskat i över ett år och sen en vedkorg som jag fastande för bland nyheterna.

Vi har ännu inte packat upp lampan eftersom vi inte riktigt har kommit i ordning i vardagsrummet ännu. Lampan heter General och finns även i träfärgat och vit lampskärm.

Vedkorgen kom på plats direkt. Jag är så nöjd med detta inköp 🙂