Archive for oktober, 2010

första försöket

lördag, oktober 30th, 2010

Första gången jag syr en mössa! Jag är rätt nöjd måste jag säga :)

mjuka projekt

fredag, oktober 29th, 2010

Har tänkt ett tag att jag ska börja sy. Några raksömmar och kanske en och annan sick-sack kan väl inte vara så svårt? Glatt förväntansfull åkte jag och köpte tyger, tråd och knappar. Hemma igen och ner i källaren för att leta fram symaskinen. Min snälla make hjälpte mig att trä maskinen. Blev lite osäker på det då undertråden inte ville vara med sist jag sydde…

Här kan ni se dagens alster.

Det blev kuddfodral av tyg från IKEA och snusnäsdukar till Einar sydda av mina avlagda kläder.

målat klart

torsdag, oktober 28th, 2010

Nu har vi målat klart i hallen. Vi är mycket nöjda med färgvalet.

Den här gången blev det grått ordentligt till skillnad från när vi valde färg till toan på övervåningen. Den färgen kan ni se här.

fina skylten

torsdag, oktober 28th, 2010

Både toaletterna och duschen saknar lås. Tanken är att det ska gå att fixa det nångång….. Till dess har min mamma gjort den här fina skylten.

vad gör du nuförtiden….

måndag, oktober 25th, 2010

Det var dags att kolla läget med mina gamla elever som slutade 9:an juni -10. I söndags hade vi återträff hemma hos mig. Skor fyllde vår hall och det har aldrig varit så trångt runt soffbordet. Mycket prat och skratt blandades med kramar och bus. Vad hände på övervåningen egentligen ? 😉

Det var så roligt att se alla igen och höra hur de har det nu och vad de tycker om gymnasiet jämfört med högstadiet. Många verkade trivas med både klass och utbildning.

Tack för alla blommor som nu pryder vårt hem och tack för erbjudande om barnvakt.

lila som bär

lördag, oktober 23rd, 2010

”Farmor är en duktig flicka, hon kan både sy och sticka”

Einar är bortskämd med en farmor som syr honom underbara kläder. Den här gången har han fått en overall som matchar farmors kappa.

bada är härligt

måndag, oktober 18th, 2010

Igår var vi och badade med våra vänner. Under en timme var det både mys och bus i bassängen. Det var riktigt lyckat! Stort tack till alla som var med och delade denna härliga stund. Det får vi göra om :)

einars new crib

lördag, oktober 16th, 2010

Skötbordet i vardagsrummet är ett minne blott :) Einar har fått en egen kupé på entreplan.

Nu behöver man inte gå ända till övervåningen för att uträtta sina behov. Den här gången har vi en dörr men ännu inget lås.

Sist toan var i bruk var januari -10. Då fanns inte heller möjlighet att låsa om sig.

trattkantareller

tisdag, oktober 12th, 2010

Mina föräldrar lämnade över drygt 2 kg svamp till oss. Efter timmar av att rensa och förvälla så avslutade vi kvällen med en smaskig svampmacka de lux.

skötbord

fredag, oktober 8th, 2010

I det som en gång var en serveringsgång mellan kök och vardagsrum har Niklo byggt förvaring med skötbord. En skiva kan vikas upp så vi får ett djupare skötbord. Ovanför kommer det att bli två grundare hyllplan för smått och gott.