vintern är här

Snön faller från himlen och lägger ett vitt täcke över vår värld. Det innebär också gratis träning i form av snöskottning.

nära vänner

Vi har haft besök av familjen R. Det var över ett år sedan vi sågs och det var verkligen dags att ta igen det. Vi började med lunch hemma hos oss, svamprisotto och parmaskinka. Einar fick en fin luvtröja av deras dotter L. Planen var att gå till lekparken och sen ta en fika på stan. Regnet kom men vi höll fast vid en del av planen. En trevlig fika på ett mysigt café, det var bullar och pajer, kaffe och kakor. Vi vandrade vidare i regnet och köpte med oss bröd hem.

Regnet gjorde oss lite blöta men inte sura. Det var en underbar dag tillsammans med nära vänner. Hoppas nu att det inte ska gå ett år tills nästa gång…..

Idag är det Fars dag. Einar firade sin pappa med en bok och ett par strumpor. Hela familjen tog en långpromenad och det var välbehövligt på många sätt. Nu är det snart dags för stek och potatisgratäng tillsammans med vår gode vän S.

hyllor i hallen

Ett delmål var att gästerna skulle kunna hänga av sig sina ytterkläder i hallen på Einars namngivning. Check!

Det är fortfarande lite lister och foder, målning och skohylla/sittbänk kvar. Work in progress 😉

Inne i vårt lilla fönster sitter en bild med texten ”Life is beautiful”

namngivning

Einar Georg Daniel

Det blev en härlig dag tillsammans med våra familjer. Faster H inledde med en dikt, Niklo berättade om namnen, varför vi valt dem och vad de betyder. Niklo och jag hade skrivit ett brev till Einar om vad han betyder för oss och vad vi vill lära honom under livets gång.Tillsammans sjöng vi ”Imse vimse spindel”.

Einar: Niklo kom på namnet dagen innan vi tog graviditetstestet. Einar är ett namn med nordiskt ursprung, som motsvarar det isländska ordet einheri ”en som kämpar/strider ensam”.

Georg är från Niklos sida. Georg är ursprungligen grekiskt och har kommit till Sverige via den latinska formen Georgius. Betydelsen är ”jordbrukare, bonde”.

Daniel är från Lindas sida. Daniel är ett hebreiskt mansnamn med betydelsen ”Gud är min domare”.

Tack till alla som delade denna dag med oss. Einar tackar för alla fina presenter 🙂