plantera mera

Gårdagens trädgårdsarbete innebar att det blev många nya planteringar i krukor.

Pärlhyacinterna flyttade jag från en rabatt vi ska gräva upp. Hoppas de återhämtar sig från min behandling.

flera krukor

Sonen hjälpte även till med arbetet i trädgården. Spännande att upptäcka världen utomhus!

vårens ”mission”

Vi vill kunna odla i vårt växthus den här säsongen och Niklo jobbar för fullt för att sätta ny grund till vårt gamla hus.

Vår vän S var på plats för att hjälpa till. Händerna var oftast utanför fickorna 😉

vårens första biff på grillen

Vädret visade sig på sin bästa sida så det blev premiär för middag på altanen. Barnfamiljerna på andra sidan gatan hade också tagit fram grillen och hade pick nick  i kvällssolen. Härliga vår välkommen!

en bit på väg

Min dröm är att skapa en orientalisk oas nere i vår källare. Det blir mycket textilier, kuddar och plädar i härliga färger. Jag har alltid gillat de mer dova tonerna i mörkt rött och brunt. Men då gästrummet är i källaren med begränsat ljusinsläpp kommer jag hålla mig mer åt rosa, gult och turkost.

Första inköpet som ska leda till min tolkning av Fjärran Östern är två sittkuddar. Inköpta på Importören.

 

nya kläder

Vi fyndade våra stolar till matplatsen på Blocket och fick med två klädslar till dem. En vit och en fake mocka i beige ton. Det är inte bara småbarn som spiller och vi insåg snabbt att vi behöver nya överdrag.

Svärmor kommer till räddningen och har börjat sy nya kläder till våra stolar. Tyget hittade jag på IKEA och det heter SARALISA och finns i flera olika mönster och färger. Det känns bra med lite färg i vårt vita kök.