hålet

Det finns en spricka i källarväggen som släpper in fukt. Det fanns en gammal lagning som har gått sönder. Detta har gjort att vi avvaktat med att renovera i källaren, men nu kom våren och spaden fram.

Niklo och pappa A grävde upp en hål för hand.

Dörren är där för att skydda mot regn.

Inifrån ser det ut så här.

Niklo har lagat hålet, det svarta är asfalt. Stenarna som finns med på bilden kom upp ur hålet och kommer att få dekorera trädgården på något sätt.

växthuset skyndar långsamt

Så här långt har vi kommit med växthuset. Niklo har satt ner fyra plintar som bär upp en träram. Vi har lagt ut markduk och sen fyllt på med grus. Framför v-huset kan ni se stenplattorna som tidigare låg på vår uppfart, övriga sidor är det kantsten som tidigare var grunden till växthuset.

samarbete

Tillsammans med grannarna har vi tagit ner häcken och fixat en stabil plats för våra soptunnor.

Före var häcken spretig och tunnorna stod på lut i backen. Det krävdes inte mycket vind för att vi skulle få plocka sopor på gatan. Vi vill ge häcken en ny chans och tunnorna en stabil grund.

Häcken fick sig en snaggad frisyr och tunnorna står nu pall när det blåser. Rabatten kommer att försvinna och uppfarten blir något bredare.

make over i trädgården

Vi har någon form av plan för hur vi vill ha vår trädgård i framtiden. Det är ganska lätt att planera för delar av den men svårt att få grepp om helheten. Arbetet har kommit igång och med hjälp av våra föräldrar kommer vi några steg närmare.

Här kommer förändringarna i före- och efterbilder.

Runt grönsakslandet ligger det nu plattor för att dela av landet mot gräsmatta och häck. Vi har också planat ut gräsmattan och fyllt i med jord och sått nytt gräs.

Tidigare ägare satte in ett större fönster till källaren som Niklo nu har snyggat upp utvändigt.

Duken ska såklart tas bort.

gröna fingrar

I väntan på att växthuset ska bli klart har vi sått grönsaker inne så länge. Detta ska förhoppningsvis bli majs, broccoli och purjolök. Det är Niklo som står för den ätbara delen medan jag står för den mer estetiska…..

…… som att plantera denna snöflinga i ett fågelbad jag handlade på loppis. Jag och min vän S gjorde en loppisdrive med våra söner och vi fyndade en hel del. Jag handlade ramar och barnböcker förutom det här vackra fågelbordet.

färg inne

Nu är överdragen till våra köksstolar klara! Jag har berättat om detta i ett tidigare inlägg och nu har alla sex stolar blivit vårfina. Det blev lyckat med färg och mönster i vårt vita och gråa kök. Vi tackar mamma M för hjälpen.

Vi har fått lite tillskott i möblemanget också

Det här hörnskåpet kommer från vår kära farmor R och får symbolisera den äldre delen av huset. Burkar och kannor kommer från loppis och tidigare generationer.

Einar har fått ett eget skåp till sina leksaker. Skåpet är byggt av Einars farfars morfar och stod tidigare i köket hos gammelfarmor R. Just nu står det i vårt vardagsrum men kommer så småningom få flytta till Einars rum och även få en uppfräschning med lite färg.

Fåtöljen är ett fynd från Återvinningen i Motala. Någon har försökt att klä om den med hjälp av en häftpistol och det har gått vilt till. Jag kommer att göra ett nytt försök och då i någon härlig färg. Det blir fler blogginlägg om den resan vid senare tillfälle. För tillfället har vi slängt ett lakan över den för att dölja fläckar och nitar.