vatten, bara vanligt? vatten…

Som tidigare nämndes så blev det ju lite vatten i källaren efter förra helgens skyfall. Det stod nån centimeter i matkällaren och nån liten pöl i hallen.

Nu är vattnet ett minne blott efter sugning med våtdammsugaren och en veckas torkning med 2st Woods avfuktare. I matkällaren åkte alla skabbiga trädetaljerna ut lite tidigare än tänkt. Trä nedgjutet i betong i en källare är en lysande idé 😉

En liten bild på hur det ser ut i matkällaren som behöver en hel del uppfräschning (det mesta fanns dock innan vattnet!). Tidigare ägare verkar ha förvarat en del av maten direkt på väggarna 😉

 

Och så här ser det ut i hallen. Man kan se fuktfläckarna längs sockeln. En av avfuktarna skymtar. Och ja, väggen är rosa!

Tips: kakla, klinkra eller avjämna golv i höst!

Efter det idoga renoveringsarbetet blev det lite material över. Perfekt för den som känner sig manad att fixa lite hemma på semestern eller i höst! Speciellt nu när det perfekta svenska semestervädret/hösten redan har börjat.

Det som finns är:
Avjämning
2 st 25kg Casco KombiPlan + en öppnad fås på köpet. Pris k-rauta 289:- per säck.

Armering
2st svetsade stålnät ca 50x100cm. nypris ca 90:-/st

Kakelfix
2 st 25kg Casco Multifix. Pris k-rauta 219:- per säck

Hållare 12mm PEX
x st hållare för 12mm PEX-slang för golvvärme

 

Om nåt känns intressant så hör av er med ett bud!

billy ek till salu!

Hyllorna är sålda!

Vi säljer våra billybokhyllor i ekfanér. 1st 80cm, 2st 40cm, 2st cd-hyllor, 4st vitrindörrar. Nypris ca 3800kr, vårt pris 1300kr.

Känner du oss inte hör av dig via bloggen så kontaktar vi dig. Billy finns i Östergötland.

 

Byggmax fast hemma…

Gårdagen ägnade N åt att färdigställa virkesupplaget i garaget. Äntligen ska det bli lite plats i garaget för alla verktyg och byggmaterial som nu trängs i källaren.
Det blev extra trångt i källaren efter översvämningsincidenten! Kommer nog en del bilder på det också vad det lider…

virkesupplaget...

second hand i första hand

Ett av mina intressen är second hand och loppis. Här visar jag några av mina senaste fynd.

En växasäng där Einar har sina mjuka vänner.

På dessa serverar jag gärna fika eller middag på altanen.

En vacker skål som pryder vårt fönster.

En vacker ram som får förgylla vår sons lilla hand i mammas.

 

bänkat garage…

garaget har fått en arbetsbänk. det ska till lite hurtsar från det gamla köket och lite avställningshyllor.

mota olle…

eller einar…
Gårdagens arbetsinsats inskränkte sig till att fixa en grind så att E kan vara på uteplatsen utan omedelbar risk att han smiter ut nån annanstans.

händer det nåt elle?

Vi har gjort ett otroligt jobb sedan vi fick vårt hus, framförallt Niklo, med hjälp av våra familjer. Det senaste året sen sonen kom har det inte varit lika högt tempo. Renoveringen sker i mer normalt tempo och bloggning sker ännu mer sällan.

Gör vi nåt alls? Jo, men visst! Niklo river och bygger upp ny vägg i källaren. Det är gamla pannrummet som får nytt skal. Rummet som ska bli kontor får väggarna och golvklacken murad och putsad. Det ska dras om en del rör och slutligen målas och läggas in matta.

I trädgården rensar vi ogräs, flyttar rabatter, anlägger gräsmatta och odlar. Det är tomt vi har längtat efter, men det tar tid att nå sin drömträdgård.

Einar är förstås vår prio nr1 och därför blir det långt mellan blogginläggen och därför handlar en del inlägg om honom såklart. 🙂

Här kommer några bilder från källaren.

Gästrummet blir något lidande av renoveringen i källaren men faster H tycker att det är funkis ändå!